Totalt
  Vis handlekurv
  Vekt:
  0 kg (Frakt: 89,-)

  Vi vil gjøre barnebarna stolte!

  Holdbart begynte som en forretningsidé; vi skulle tjene penger på overskuddsmat. Nå har det blitt noe mer, med en ny betydning for oss. ALLE tjener på å redde god mat!

  files/innholdsbilder/artikler/7290_ART_3_Holdbart_1200x352_oppdatert.jpg

  Vi legger ikke skjul på at vi startet Holdbart med mål om å tjene penger. Vi har lang erfaring fra handel, og så potensial i å fylle et tomrom: fange opp varepartier som ikke gikk til vanlige butikker. Vi kjøper varer importører, produsenter og grossister ellers ville kastet eller destruert, og selger dem med 20-90% rabatt.

  Et enkelt konsept i en lukrativ nisje

  Vi startet Holdbart i 2015, og inngikk avtaler om å kjøpe overskuddsvarer og selge dem videre. I dag har vi over 250 leverandører av slike varer, deriblant Norgesgruppen, ASKO og Rema.

  Det begynte med én butikk i Vestby. Siden det har vi tredoblet butikkarealet der. Vi har også åpnet filialer i Fredrikstad, Skien, Arendal, Jessheim, Klepp og nettbutikken Holdbart.no. Nå er vi på jakt etter gode lokaler i Oslo og Bærum. I tillegg ser vi på Vestfold, Hedmark og Oppland.  Vi startet som ren business...

  Det er penger å tjene på overskuddsmat. Butikkene våre går godt og vi har skapt mange og trygge arbeidsplasser. Holdbart hadde en sunn omsetning første år, og fin økning frem til i fjor. Målet er fortsatt økning, og hvis utviklingen fortsetter slik, er vi veldig fornøyde!

  ...men det skjedde noe på veien.

  Fra starten i 2015 har veksten vært god. Både for bedriften, men også for oss personlig. Det skjedde nemlig noe på veien, og Holdbart begynte å bli noe mer enn bare business.

  Det er ulike grunner til at varer kastes eller destrueres. Det kan være mat som snart vil gå ut på dato, produkter som har gått ut av sortimentet, eller varer som har fått ny emballasjedesign. Det kan være toalettpapir med feil mønster for sesongen, eller importerte hermetiske tomater av et annet merke enn en kunde ville ha. Logistikk og leveranse kan i visse tilfeller være så dyrt at det lønner seg å kaste hele varepartier, og heller kjøpe nytt. Les mer om alle grunnene til at varer blir kastet, eller reddet av Holdbart her.

  Hvert år kaster grossister og leverandører mange tusen tonn mat og andre varer. Totalt kastes 385.000 tonn mat hvert år bare i Norge. På verdensbasis kastes så mye som en tredjedel av all mat som blir produsert.

  Det er ikke bare absurd i en verden der mange sulter, men også meningsløs sløsing av ressurser, og en stor belastning på miljøet. Og jo mer vi jobbet med Holdbart, jo mer innså vi at matsvinnet er uholdbart.

  Det er bra for oss at Holdbart får kjøpt noe av denne overskuddsmaten, så vi kan selge den videre med 20-90% rabatt. Dette er bra for lommeboka til kundene våre, og det er vi selvfølgelig glade for.

  Men lønnsomhet har gradvis fått en enda større dimensjon for oss. Og Holdbart har gått fra å være en ren forretningsidé, til et meningsfylt personlig prosjekt.  Vi vil redde god mat!

  I 2018 reddet vi 3.455 tonn god mat fra å bli kastet. I 2019 ble målet vårt å redde 4500 tonn.

  Det føles fantastisk å være med og bidra til noe viktig, og vi har faktisk redefinert hele målet for virksomheten vår. Målene våre er å gjøre noe som er bra for både miljøet og lommeboka. Det er å redusere matsvinn, i Norge, enn så lenge. Og vi vil gjøre barnebarna våre stolte!

  Dette ser vi at vi ikke er alene om. Fokuset på matsvinn øker heldigvis for hver dag som går. Kundene våre er ofte miljøbevisste, i tillegg til prisbevisste. De kommer ofte til oss først for å kjøpe det de trenger, og det de ikke finner hos oss, kjøper de andre steder etterpå.

  Maten hos oss er like god som i en hvilken som helst annen dagligvarebutikk. Og vi har selvfølgelig gode kvalitetssikringsrutiner; les mer om dem her. Du kan også lese mer om hvilket vareutvalg du finner hos Holdbart her.

  Vi tror på en handel med mening

  Vi fyller det som før var et tomrom. Vi tjener penger på det som tidligere var søppel. Vi skaper vekst og arbeidsplasser, samtidig som vi sparer miljøet. Det er fremtidens forretningsmodell.

  Vi systematiserer matredding i stor skala, slik at kunden kan bidra i liten skala. Verden står overfor overveldende miljøutfordringer, og det er lett å føle seg maktesløs. Det er bare så mye hver enkelt av oss kan bidra med i hverdagen. Handel hos Holdbart er et lavterskelbidrag som ikke koster mer enn en brøkdel av prisen på maten man uansett må betale for.

  Vi er to forretningsmenn med stor tro på grønn handel. Vi har kommersialisert matsvinn, og gjort det til en forretning med trippel lønnsomhet: lønnsomhet for kundene, lønnsomhet for Holdbart – og lønnsomhet for miljøet.

  Alle snakker om matsvinn – vi gjør noe med det. Vil du hjelpe oss?

  Trond J. Laeng og Thor Johansen.  Meld deg på nyhetsbrevet vårt nederst på siden!
  Og f
  ølg oss på Facebook og Instagram, for å holde deg oppdatert på varene vi får inn.

  Har du spørsmål om produktet?