Totalt
  Vis handlekurv
  Vekt:
  0 kg (Frakt: 89,-)

  Slik kvalitetssikrer vi holdbar mat

  Hos Holdbart får du 20-90% rabatt på god mat vi har reddet fra å bli kastet. Deriblant mat med litt redusert holdbarhet. Den er selvfølgelig kvalitetssikret, med våre gode rutiner for internkontroll.

  files/innholdsbilder/artikler/7290_ART_10_Holdbart_1200x352.jpg

  Hvert år blir en tredjedel av maten i verden kastet. Det er selvfølgelig uholdbart, og et av FNs bærekraftsmål er å halvere matsvinnet innen 2030. Dette er vanskelig å snu, og det krever innsats fra oss alle. Holdbart vil gjøre det enklere, ved å sette matredding i system. Derfor kjøper og selger vi overskuddsmat; god mat som egentlig skulle blitt kastet.

  Hva slags mat kan bli kastet?

  Hvert år kastes 417 000 tonn mat i Norge. Maten er ofte god, grunnene til at den kastes ofte dårlige.
  Matindustri, grossister og dagligvarehandel står for store mengder av matsvinnet. I mange tilfeller er dette fullt spiselig mat. Som varer med ny pakningsdesign, varer som har gått ut av sortiment eller varer der emballasjen har fått en ubetydelig skade i transporten. Les mer om de ulike grunnene her.

  BEST FØR er ikke alltid dårlig etter!

  Det kan også være mat som har gått over BEST FØR-dato. Den kan i følge Mattilsynet selges helt frem til SISTE FORBRUKSDAG. Frem til dette er den fullt spiselig, såfremt den virker like fin. Alt som trengs, er en god og grundig kvalitetssjekk.  Hvordan kvalitetssikrer vi maten vår?

  Holdbart kjøper ofte mat med kortere holdbarhet, redder den fra å bli kastet, og selger den med 20-90% rabatt. For å være sikre på at vi behandler matvarene riktig, er det utviklet et sett med rutiner for internkontroll (IK) på mat. Alle Holdbarts ansatte har fått grundig opplæring i disse rutinene, som er en viktig del av de daglige arbeidsoppgavene.

  Holdbarts IK-matsystem er utviklet i samarbeid med en uavhengig samarbeidspartner som er en av Norges største på sitt felt.  En gang i året foretar dette selskapet ettersyn og gjennomgang av hele systemet og de rutinene som hører med.

  I tillegg blir det gjennomført en årlig inspeksjon i butikkene våre med tilhørende statusrapport. Slik kvalitetssikrer vi at rutinene alltid er i samsvar med gjeldende lovverk for matsikkerhet, men også at rutinene gjennomføres ute i butikk.

  Rutinene for matsikkerhet tar for seg produktene våre fra varemottak til salg i butikk. Det innebærer temperaturmålinger, renhold og datokontroll. Alle tiltakene er risikoreduserende og gjør oss trygge på at maten vi selger har god kvalitet.

  I tillegg til disse rutinene tar vi hele tiden produktprøver.

  Vi lukter og smaker på produktene og kan selv stå inne for at maten er trygg. Vi som jobber med matvarer må følge strenge retningslinjer for hvordan vi skal behandle maten vi selger. Det er bra, for det hviler et stort ansvar på skuldrene våre! Det er viktig at folk kan stole på at maten de kjøper i butikkene våre er trygg å spise til tross for at holdbarheten er kortere enn i vanlige matbutikker.  Sjekk maten i ditt eget kjøleskap – spar penger og miljøet.

  Du kan gjøre noe lignende hjemme. For selv om leverandører står for store deler av matsvinnet, kommer den aller største delen likevel hjemmene til nordmenn; hele 55% av totalen, 227 000 tonn mat i året. Hovedgrunnen til at maten blir kastet, er at den har blitt liggende for lenge i kjøleskapet.

  Innen mat blir så dårlig at den absolutt ikke kan spises, kan det hende du kan gjøre noe for å redde den. Som å teste kjøttkvalitet ved sjekke lukt og farge, eller gi en slapp salat en lite opphold i isvann. Du kan lese 10 gode tips for å unngå å kaste mat her, som hjelper deg å spare både penger og miljøet! Kontakt oss for flere gode tips, eller alt annet du måtte lure på rundt utgått mat, matsvinn osv.!

  Bli en matredder, handle maten din hos Holdbart.

  Det er begrenset hva hver enkelt kan gjøre for å bøte på et enormt globalt problem. Likevel føles det bra å gjøre sitt lille bidrag. God samvittighet smaker godt – les mer om det her. I tillegg til å spare miljøet sparer du dessuten penger. Derfor lønner det seg absolutt å følge tipsene over, og å handle maten din hos Holdbart. Det koster deg ingenting mer enn en brøkdel av prisen du uansett må betale for maten din. Du finner de aller fleste typer dagligvarer hos oss, les mer om sortimentet vår her. Du kan dessuten gå på skattejakt og la deg inspirere av utvalget.

  Vi sloss for å minske det store berget av  matvarer som kastes hvert år. Vil du hjelpe oss?  Meld deg på nyhetsbrevet vårt nederst på siden! 
  Og følg oss på Facebook og Instagram, for å holde deg oppdatert på varene vi får inn.

   

  Har du spørsmål om produktet?