Totalt
  Vis handlekurv
  Vekt:
  0 kg (Frakt: 89,-)

  Ribbe fra jul til juli! 7 smaker

  Ribbe smaker fantastisk, også etter jul. Bli inspirert av syv fristende smaksvarianter fra hele verden, og redd god mat fra å bli kastet. Vi kaller det mat som gir mening.

  files/innholdsbilder/artikler/7290_ART_6_Holdbart_1200x352.jpg

  Hvert år produseres store mengder sesongmat, aller mest til påske og jul. Når sesongen er over, bråstopper etterspørselen av påskesjokolade eller juleribbe, og store mengder god mat blir kastet. Les mer om hva slags mat som blir kastet, eller reddet av Holdbart her.

  Heldigvis smaker sjokolade like godt selv om den er kaninformet. Og juleribbe kan tilberedes på mange smakfulle, spennende måter. Derfor bør du ikke overse sesongvarene. Holdbart redder sesongmat fra å bli kastet, og selger den med 20-90% rabatt. Les mer om det her.

  Kan du spise ribbe helt frem til sommeren?

  Svinekjøtt holder seg godt inntil seks måneder i fryseren, selv om den fettrike ribben smaker aller best innen tre. Med alternativ tilberedning og gode smaker, kan du nyte ribbe helt frem til sommeren. Du risikerer ikke å bli lei. Svin er fantastisk med mange forskjellige smaker. Her er syv ribbevarianter fra hele verden!

  Ribbe i januar: VIETNAMESISK

  Etter jul har du trolig fått nok av tradisjonsmat. Da kan du velge et kjøkken langt borte, og gi ribben helt ny smak. Tilberede kjøttet i en frisk vietnamesisk marinade, av knust sitrongress, chili, hvitløk, sjalottløk, ingefær, fiskesaus, soyasaus, salt og brunt sukker. Marinere ribben over natten. Tilsett vann, og legg den i ildfast form til kjøttet er klart. Server med vårløk, mynte, limejuice og frisk koriander. Ribben blir mør og saftig, og smaken lett og eksotisk.  Ribbe i februar: MEKSIKANSK

  Du får et like eksotisk, men annerledes smakslandskap i Mexico. Smakene er fantastiske til svinekjøtt, som blir uimotståelig i spicy sitrusmarinade. Lag den av tomater du steker i pannen til skinnet blir brent, før du knuser dem sammen med hvitløk, olivenolje, spisskummen og chili, som jalapeño, ancho eller chipotle. Tilsett saft av nypresset lime og appelsin, og la ribben marinere over natten. Putter den i ovnen til kjøttet er mørt. Server med frisk koriander, og selvfølgelig guacamole.

  Ribbe i mars: FRANSK

  For nok en smaksopplevelse, tar du ribben til det franske kjøkken. De rene, klassiske smakene er perfekte til svinekjøtt. Lag en delikat marinade av knust hvitløk og frisk rosmarin, tilsett balsamico, olivenolje, akasiehonning, salt og pepper og cayennepepper. Mariner ribben, og vend den i marinaden tilsatt vann i ovnen til kjøttet er mørt. Server med salat, rotgrønnsakspuré og ovnsbakte poteter – og gjerne noe burgunderrødt i glasset.

  For nok en smaksopplevelse, tar du ribben til det franske kjøkken

  Ribbe i april: KINESISK

  I april kan du vende tilbake til Asia, men en helt annen del, med helt andre smaker. Bland en fyldig kinesisk marinade ved å knuse ingefær, hvitløk, stjerneanis og kanel. Tilsett hoisin-saus, soyasaus, sherry, appelsinjuice, brunt sukker og kinesisk femkrydder (stjerneannis, fennikel, kanel, nellik og sichuanpepper). La ribben marinere, og tilberede den i ovnen til kjøttet er mørt og sausen tykk. Server med dampet pak choy.

  Bland en fyldig kinesisk marinade ved å knuse ingefær, hvitløk, stjerneanis og kanel.

  Ribbe i mai: PERUANSK

  I mai kan du dra tilbake til Sør-Amerika, for en saftig, eksotisk chicharron. Den rustikke retten finnes i mange varianter, særlig preget av Chile og Peru. Mariner ribben i en riseddik, soyasaus, østerssaus, hoisinsaus, femkrydder, kanelstang, lauvbær, stjerneanis og honning. Dampkok den over natten, til kjøttet faller fra hverandre. Tilsett juice av lime og appelsin, og stek raskt på høy temperatur. Server med sjalottløk, gresskarpuré og pickle daikon.  Ribbe i juni: KREOLSK

  Når sommeren nærmer seg kan du forhåpentligvis prøve grillen. Ta ribben til sørstatenes kreolske kjøkken, med franske, karibiske og afrikanske smaker. Det mørke, røkte fra The Deep South er fantastisk til svinekjøtt. Dekk kjøttet med en krydderblanding av knust løk og hvitløk, frisk timian, røkt paprikapulver, brunt sukker, sennepspulver, knuste sellerifrø, salt og nykvernet pepper. Grill etter ønske, og server med BBQ-saus av bourbon, ketchup, chili, cidereddik, flytende honning, sitronjuice og Worcestershire sauce, og selvfølgelig grillet mais.

  Ta ribben til sørstatenes kreolske kjøkken, med franske, karibiske og afrikanske smaker.

  Ribbe i juli: ARGENTINSK

  Grillsesongen er i gang, og grillet kjøtt er best med helt rene smaker. Hent inspirasjon fra Argentina, og krydre ribben enkelt med havsalt og nykvernet pepper. Grill den sprø over flammer eller kull, og server med sommerlig salat og argentinsk chimichurri. Den kalde urtesausen er perfekt i sommervarmen: hakk hvitløk, rød chili, bladpersille og frisk oregano, og tilsett rødvinseddik, en førsteklasses olivenolje, sitronsaft og litt revet sitronskall pluss salt og nykvernet pepper. Og nyt sommerens mest spennende juleribbe!  Meld deg på nyhetsbrevet vårt nederst på siden! 
  Og følg oss på Facebook og Instagram, for å holde deg oppdatert på varene vi får inn.

   

  Har du spørsmål om produktet?