Totalt
  Vis handlekurv
  Vekt:
  0 kg (Frakt: 89,-)

  Bli en matredder du også

  I 2019 kjøpte vi inn og reddet 4303 tonn god mat fra å bli kastet. Og den solgte vi til kundene våre med 20-90% rabatt. Alle snakker om matsvinn, Holdbart gjør noe med det. Bli en matredder du også, ved å handle hos oss!

  files/innholdsbilder/artikler/7290_ART_4_Holdbart_1200x352.jpg

  Trenger du mat? Vi tenkte oss det. Holdbart gjør det enkelt å bidra til å motvirke matsvinn. Alt du trenger å gjøre, er å handle maten din hos oss. Dette er god mat du får i en hvilken som helst annen butikk, men med 20-90% rabatt, fordi den egentlig skulle blitt kastet. Bra for miljøet og bra for lommeboka!

  Enormt matsvinn globalt

  FN har beregnet at en tredjedel av maten i verden blir kastet. Bare en fjerdedel av denne maten kunne brødfødd alle som sulter i dag. Matsvinn er også et enormt problem for miljøet, og opptar 8% av globale klimagassutslipp. Derfor er et av FNs bærekraftsmål å halvere matsvinnet innen 2030.  I Norge kastes minst 417 000 tonn mat hvert år.

  – Matindustrien kaster 93 500 tonn, som utgjør ca. 22% av totalen.
  – Dagligvarehandelen kaster 63 150 tonn, som utgjør ca. 15% av totalen.
  – Hotell og kantiner kaster 28 500 tonn, som utgjør ca. 7% av totalen
  – Grossister kaster 4 500 tonn, som utgjør ca. 1% av totalen.

  Den største kilden til matsvinn i Norge, er likevel privathusholdninger. Hjemme hos nordmenn kastes til sammen 227 000 tonn mat, noe som utgjør ca. 55% av totalen. Hovedgrunnen til at maten blir kastet, er at den blir liggende for lenge i kjøleskapet.

  Unge og småbarnsfamilier kaster aller mest, selv om mange ville trodd det motsatte. Unge er miljøbevisste, men har også en travel hverdag. Når alt må gå fort, må svinger kuttes, og matsvinn havner lenger ned på prioriteringslisten.  Alle har et ansvar – Holdbart gjør det enkelt

  Det er ikke bare belastende for miljøet å kaste så mye mat, det er også belastende for privatøkonomien. Derfor er det mye å tjene på å redusere matsvinnet!

  Det siste du trenger i en travel hverdag, er dårlig samvittighet. Heldigvis finnes det svært enkle ting du kan gjøre hjemme. Som å lage gjennomtenkte handlelister, tilberede juleribbe på nye eksotiske måter eller lage deilige restemåltider av ting du finner i kjøleskapet. Les våre 10 tips her og bli inspirert!

  Alle har ansvar for å bidra til å kaste mindre. Et enda større ansvar mener vi likevel hviler på bedrifter. Storskalaaktørene kan gjøre mye større skade, men heldigvis også mye større gagn. Ved å bygge grønne forretningsmodeller, gjør vi det lettere å skape endring, både for oss og for den enkelte. Nettopp det gjør vi hos Holdbart:

  Ved å kjøpe mat som egentlig skulle blitt kastet, og selge den til 20-90% rabatt. Vi tjener penger, kundene sparer penger, god mat blir reddet og miljøet blir spart. Les enda mer om forretningsmodellen vår her.

  Bli en matredder du også!

  Vi systematiserer matredding i stor skala, slik at du kan bidra i liten skala. Verden står overfor overveldende miljøutfordringer, og det er lett å føle seg maktesløs. Det er begrenset hva hver enkelt kan bidra med i hverdagen. Handel hos Holdbart er et lavterskelbidrag som ikke koster deg mer enn en brøkdel av prisen på maten du uansett må betale for.

  Besøk en av butikkene våre i Vestby, Fredrikstad, Skien, Jessheim, Arendal, Klepp, Tiller og på holdbart.no. Velkommen til en handel med mening!  Meld deg på nyhetsbrevet vårt nederst på siden!
  Og følg oss på Facebook og Instagram, for å holde deg oppdatert på varene vi får inn.

  Har du spørsmål om produktet?