Totalt
  Vis handlekurv
  Vekt:
  0 kg (Frakt: 89,-)

  6 dårlige grunner til at god mat blir kastet

  Bulket emballasje er bare én dårlig grunn til at 417 000 tonn god mat blir kastet i Norge hvert år. Bli med å redde god, bulket mat, som du får til 20-90% rabatt hos Holdbart! Vi kaller det mat som gir mening.

  files/innholdsbilder/artikler/7290_ART_7_Holdbart_1200x352_Oppdatert.jpg

  Har du tenkt på hvor delikat en liter gyllen appelsinjuice ser ut i en fin karaffel på frokostbordet? Når morgensolen glitrer i krystallet, så juicen ser ekstra fristende ut? Mye mer fristende enn om juicen sto i kartongen, uansett om kartongen var bulket eller hel.

  Selvfølgelig har det mye å si hvordan maten ser ut. Menneskets visuelle sans er sterk, og pen mat frister mest. Derfor havner pen mat i butikkene, mens «stygg» mat ofte blir forkastet. Enten det er gulrøtter med rar fasong, eller juicekartonger som er skadet i transporten. Men, holder det likevel til å rettferdiggjøre kasting av mat?

  417 000 tonn god mat kastes hvert år, men noe blir reddet av Holdbart

  Hvert år kastes 417 000 tonn god mat i Norge. Utseendet er bare én av grunnene til dette og er selvfølgelig uholdbart. Globalt, i en verden hvor mange sulter, og lokalt, fordi det er meningsløs sløsing av ressurser. Holdbart vil bidra til å redde denne maten. Derfor kjøper vi varer som ellers ville blitt kastet, og selger dem med 20-90% rabatt.  6 dårlige grunner til at god mat blir kastet

  1. VAREN HAR FÅTT NY EMBALLASJE.

  Hvis en vare får ny emballasjedesign, blir de gamle pakkene kastet. Vi mener pakningsdesign har lite å si for smaken. Derfor kjøper vi varene, og selger med rabatt.

  2. VAREN ER TATT UT AV SORTIMENTET.

  Når en kjede slutter å ta inn en varetype, blir ofte leverandørens restlager kastet, selv om kvaliteten er like fin. Dette synes vi er uholdbart. Derfor kjøper vi varen, og selger den hos Holdbart.

  3. VAREN HAR BLITT OVERPRODUSERT.

  Hvis det er mer av en vare enn kjedene kan ta inn, blir ofte dette destruert. Men, siden kvaliteten er like god, redder vi produktene og selger dem hos oss.

  4. VAREN ER SESONGVARE.

  Julemat og påskesjokolade er eksempler på mat det produseres mye av til sesongen, og som plutselig faller i etterspørsel straks høytiden er over. Vi mener sjokolade smaker godt uansett fasong, og at ribbe kan spises på mange spennende måter. Derfor redder vi sesongmat, og selger den hos oss.  5. VAREN HAR GÅTT OVER «BEST FØR»-DATOEN.

  Mange varer har lenger holdbarhet enn best før-datoen sier. Denne maten redder vi, og selger med rabatt. Les mer om hvordan vi kvalitetssikrer varene våre her.

  6. VAREN ER STYGGE ELLER SKADET.

  En vare kan ha produksjonsfeil, eller ha blitt skadet. For eksempel kan et parti med appelsinjuicekartonger bli bulket under transporten. Smaken er imidlertid fremdeles like god, derfor kjøper/redder vi juicen, og selger den hos Holdbart.

  Les mer om vareutvalget hos Holdbart her.

  God samvittighet smaker ekstra godt – så velg holdbar mat!

  Selvfølgelig er pen mat mer fristende enn «stygg». Og nye produkter mer spennende enn gammel pakningsdesign og varer utenfor sesongen. Men, holder det til å rettferdiggjøre matsvinn? Eller å betale opptil fem ganger mer enn nødvendig?

  «Stygg» mat smaker like godt, om ikke faktisk bedre, fordi smaken av god samvittighet tilfører noe mer. Vi kaller det mat som gir mening.

  Dessuten er det enkelt å gjøre holdbar mat like fristende som «vanlig» mat. Putt spagettien på glass hvis du er lei den gamle emballasjen. Del påskesjokoladen i biter, så ser du ikke kaninfasongen. Og hell appelsinjuicen over på karaffel for å gjøre den ekstra delikat – med mindre du liker sjarmen av en litt bulket kartong, da.  Meld deg på nyhetsbrevet vårt nederst på siden! 
  Og følg oss på Facebook og Instagram, for å holde deg oppdatert på varene vi får inn.

   

  Har du spørsmål om produktet?